top of page

Studentreiser

STUDENTER PÅ BESØK PÅ BARNEHJEMMET

Som vi har informert om tidligere har Bømlo VGS bestemt at de vil gi Operasjon Dagsverk pengene til oss i Barn Trenger Foreldre, mot at vi følger 2 studenter fra skolen, til Afrika, Fort Portal.

Det var mange som hadde lyst til å være med og av de som var trukket ut, ble det loddtrekning. I 2016 ble det Lars og Joakim og i 2019 var det Ingjerd og Katrine som fikk reise.

Etter den lange flyturen, starter den strabasiøse og spennende bussturen fra Entebbe til Fort Portal der Toro Babies Home ligger. Buss turen tar ca 4,5 time og byr på det meste av sanseinntrykk.

Studentene ble tatt godt imot av barna og de voksne.

Møte med barna på barnehjemmet ga dem en opplevelse for livet.

 

 

Etter studentturen i 2019, kunne det rapporteres om at vi så fornøyde «fosterforeldre» og fornøyde barn.

Det rapporteres om stor fremgang på barnehjemmet i forhold til bare for tre år siden. Lønnen til de ansatte er hevet og kostholdet til barna er forbedret. Det viktigste av alt er at når barna blir stor nok får de begynne på skole, få lære å lese og skrive og dermed få mulighet til utdannelse.

Det siste huset er snart klart for innflytting og prosessen vedrørende ny fostermor er i gang. Det håper vi skjer fort, for det kommer stadig nye babyer. Det er veldig travelt med så mange små barn i hvert hus, så vi har et stort ønske om å ansette hjelp, kanskje om ettermiddagen når de større barna kommer fra skolen,
som kunne hjulpet fostermor på det travleste.

Vi hadde med oss mye i «kofferten» denne gangen også. Alle var glade for nye klær, såper, tepper til betonggulvet og strikketepper og klær til kalde netter. Vi hadde også med oss skriver til kontoret
og de siste radioene.

Det var en travel men meningsfull tur. Studentene som var med fra Bømlo VGS gjorde en formidabel innsats som frivillige. Det er alltid vemodig, men også godt å reise hjem når du vet at alle barna på Toro Babies Home har en trygg seng å sove i, trygge omsorgsfulle voksne rundt seg og en forutsigbar fremtid.

Video: Studenter fra Bømlo VGS

bottom of page